Sinds 1983 zet Stichting Eardrop zich belangeloos in om dove en slechthorende kinderen in Kenia en Ethiopië weer goed te laten horen. 

In Oost-Afrika is slechthorendheid bij kinderen een groot probleem. Dove en slechthorende kinderen hebben daar geen toekomst. Doofheid en slechthorendheid wordt vaak niet begrepen, maar uitgelegd als “achterlijkheid”, waardoor kinderen snel geïsoleerd raken en van hun toekomst worden beroofd.

Ongeveer 12 keer per jaar vertrekt er een medisch of audiologisch team aan specialisten op uitzending naar Oost Afrika. Het doel is het opleiden van keel-, neus- en oorartsen (in opleiding), basisartsen, verpleegkundigen, audiologen en leraren in Kenia en Ethiopië. Vanaf 2024 zullen wij onze activiteiten uitbreiden naar Zambia.

Door kennis en vaardigheden over te dragen worden de lokale artsen en specialisten in staat gesteld gehoorproblemen bij kinderen vroegtijdig op te sporen en kunnen de kinderen behandeld worden. Op deze manier krijgen kinderen de kans onderwijs te volgen en hebben zij betere toekomstmogelijkheden.

400

Missies naar Kenia en Ethiopië

6400

Kinderen geholpen

Oude hoortoestellen

Het is ook mogelijk om oude hoortoestellen in te leveren bij een winkel van Beter Horen. Oude hoortoestellen kunnen hergebruikt worden voor de slechthorende kinderen in Oost-Afrika. Lees hier of u een oud hoortoestel een tweede leven kan geven.

Let op: De hoortoestellen moeten niet naar Stichting Eardrop gestuurd worden.

Donaties

Wilt u een doof of slechthorend kind weer laten horen? Steun dan Stichting Eardrop en doneer nu! Voor € 130,- kunnen wij al een kind opereren en helpen aan een betere toekomst.

Eardrop is een CBF erkend en ANBI goedgekeurd goed doel.

 

Actueel

KNO-arts Bas Roukema werd recent door DOQ.nl geïnterviewd over de activiteiten van Stichting Eardrop in Afrika. Lees hier het hele interview.


Op 11 november 2023 vierde Stichting Eardrop haar 40-jarig bestaan met een lustrumsymposium! Het was een zeer geslaagde dag en wij willen alle aanwezigen bedanken voor hun komst.