Training om oorstukjes te leren maken in Kenia

Voor het goed functioneren van hoortoestellen zijn goede oorstukjes onontbeerlijk. Het Kenya Institute of Special Education (KISE) heeft Stichting Eardrop gevraagd om in samenwerking met hun trainingen te organiseren waarin nieuwe mensen worden opgeleid om oorstukjes te maken. Daarnaast hebben zij Eardrop gevraagd om een labarotorium in te richten waar deze oorstukjes kunnen worden gemaakt.

De opleiding zal bestaan uit drie trainingen van 2 weken waarin in totaal 3 medewerkers van KISE worden opgeleid. Het doel is dat zij na de eerste training zelfstandig oorstukjes kunnen maken. De tweede training is een opfriscursus. Tijdens de derde training zullen de trainees andere medewerkers opleiden. De Nederlandse uitgezonden vrijwilliger zal alleen als coach en supervisor van de trainees functioneren.

Doel en impact

Het doel van dit project is dat er meer mensen in Kenia worden opgeleid die oorstukjes kunnen maken. Vanaf 2024 willen wij met dit project starten. Het zal naar verwachting 3 jaar in beslag nemen. Dit project zorgt er indirect voor dat de oorzorg voor slechthorenden in Kenia wordt verbeterd.