Update Cape Epic: We hebben het gehaald! Maar het scheelde weinig…

Want wat was dit zwaar, de Cape Epic. De eerste paar dagen was het 40 graden in de schaduw, windstil en dan moesten wij negen uur lang fietsen: steunend berg op en aarzelend de rotsige en zanderige paden af.

Dieptepunt op dag 1
Als klap op de vuurpijl viel Bas 4 uur na de start van de eerste etappe op een scherpe rots en haalde zijn arm en been open. Het dieptepunt kwam later op die dag, toen zijn lichaam het in de hitte en vechtend tegen de wonden opgaf. In de zon blijven zitten was echter ook geen optie. Al duwend en trekkend hebben we samen het volgende waterpunt weten te halen en vandaar de finish op 101 km na de start.

’s Avonds is een chirurg anderhalf uur bezig geweest de wonden schoon te maken en 30 in- en externe hechtingen te plaatsen, terwijl wij ons hardop afvroegen: moeten we wel door? Waarom doen we dit?

Die vragen en de verzengende hitte hielden nog twee dagen en nachten aan. Overdag geen tijd om te stoppen en te genieten. Geen tijd voor foto’s en geen energie voor grappen of een praatje. ’s Nachts wakkerliggend in een klamme tent.

Omslag
Maar toen sloeg het weer om. ’s Nachts was het 4 graden, overdag een lekkere 25 tot 28 graden: prima weer om te fietsen. Ook leerden we omgaan met de steile gravelpaden en rotsige bergweggetjes. We kregen weer energie en langzaam kwam naast het lijden ook ruimte om te genieten. Want wat een prachtig land en wat een fantastische routes.

15.000 euro voor Eardrop
Ook fantastisch: met het fietsen van de Cape Epic hebben we bijna 15.000 euro opgehaald voor Eardrop. Dat is een geweldige ondersteuning voor hun werk. Heel veel dank aan iedereen die ons heeft gesponsord!!! (En mocht je dat nog niet hebben gedaan… het kan nog steeds via de website 🙂
We gaan dit nooit meer doen (echt), maar wat mooi dat we elkaar er doorheen hebben gesleept. En ja, nu de herinnering aan de eerste dagen is afgezwakt, wat mooi dat we dit hebben meegemaakt.

Benieuwd naar alle foto’s? Bekijk de gallery op onze website.

Zonder dalen geen pieken.
Jolmer

Jolmer en Bas, gefeliciteerd met deze geweldige prestatie! Enorm bedankt voor jullie fantastische actie, waardoor jullie die bijna 15.000 euro hebben opgehaald. Hier gaan we veel mooie dingen mee doen! Namens Stichting Eardrop enorm bedankt!