Wie zorgt er voor onze patiënten als Eardrop is vertrokken?

Wie zorgt er voor onze patiënten als Eardrop is vertrokken?

Oftewel: wie doet de nazorg? Eardrop heeft poli-medewerkers getraind in het onderzoek en de diagnose van de meest voorkomende oorafwijkingen. Op bijgaande foto ziet u deze medewerkers in het Attat Hospital, v.l.n.r. Sisey,Gebre,Teshome. In de wekelijkse KNO-poli selecteren zij patiënten voor de komende teams. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de post-operatieve zorg van de door ons geopereerde patiënten. Zo is er in de ziekenhuizen in Ethiopië die wij bezoeken ( Attat, Wolisso, Gambo, Bushulo) gegarandeerde voor- en nazorg, een geruststellende gedachte voor de chirurgische teams.

De poli medewerkers “van het eerste uur” zijn nu echter opgevolgd door een nieuwe groep medewerkers die nu niet die opleiding en begeleiding krijgt, die Eardrop eigenlijk nodig vindt, omdat ze het veel te druk hebben met het dagelijkse patiënten-aanbod.

Er wordt daarom een korte (na- en bij-) scholingscursus gegeven, gesteund door de ziekenhuizen en door sponsors uit Nederland.

De cursus duurt een week, wordt gegeven in het ATTAT ziekenhuis ( ruime poli ruimte , 3 werkplekken) door twee docenten met ruime Ethiopië-ervaring.

Alleen met úw steun kan Eardrop haar werk voortzetten, want wij krijgen geen enkele subsidie. Wilt u geld overmaken, graag! Zie onderin deze pagina de bankgegevens. Wilt u een specifiek project steunen of sponsor worden? Onze secretaris ontvangt graag uw email of telefoontje en neemt daarna contact met u op!