Zorg van de Zaak Foundation doneert aan Stichting Eardrop

Op donderdag 10 december heeft de Zorg van de Zaak Foundation een cheque van 7000 euro overhandigd aan Stichting Eardrop. Deze stichting zet zich sinds 1983 belangeloos in voor dove en slechthorende kinderen in Afrika. Dankzij donaties als deze hebben KNO-artsen uit heel Nederland al 6000 dove kinderen in Kenia en Ethiopië geopereerd en ruim 500 lokale artsen en verpleegkundigen opgeleid.

Twee keer geboren

Bijzonder aan de overhandiging was dat deze werd gedaan door Vera van Dijk, ambassadrice van Stichting Eardrop en dochter van Frits van Dijk, procesregisseur bij Zorg van de Zaak. Hoewel doof geboren, kan Vera sinds twee jaar door een cochleair implantaat toch geluiden opvangen. “Ik ben twee keer geboren”, vertelde ze. In haar toespraak benadrukte zij vanuit haar eigen ervaring het belang van dit soort hulp aan dove kinderen.

Steun aan achterstandsgroepen

Wetende dat de Zorg van de Zaak Foundation achterstandsgroepen steunt bij problemen op sociaal, psychisch, medisch of leefstijlgebied, benaderde Frits van Dijk het bestuur van de Foundation met de vraag of zij iets voor de stichting konden betekenen waar zijn dochter ambassadrice van is. Pauline Jansen, bestuurslid Zorg van de Zaak Foundation: “We zagen de match met Stichting Eardrop direct. Het werk dat Stichting Eardrop doet is prachtig en sluit goed aan bij de doelstelling van onze Foundation. Daarnaast raakte de persoonlijke mail van Vera ons enorm. Hierin had zij een filmpje bijgesloten over Noord-Oeganda, dat duidelijk maakte wat de impact is tussen wel en niet kunnen communiceren als mens. Mijn bestuurscollega’s en ik hebben met trots de cheque uitgeschreven en zijn blij te kunnen dragen aan een project als deze.

Help mensen in achterstandsituaties meedoen in werk en maatschappij

Wil jij ook graag een bijdrage leveren? Dat kan! In het kerstgeschenk van Zorg van de Zaak  heb je de mogelijkheid om een donatie geven aan twee goede doelen. Een daarvan is de Zorg van de Zaak Foundation. Naast een gulle donatie aan Stichting Vluchteling eerder dit jaar, ondersteunt de Foundation ook projecten in Zuid-Afrika, India en Sri Lanka.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de Zorg van de Zaak Foundation? Klik dan hier voor een prachtige informatieve video en hier om direct naar de website te gaan. Voor vragen kun je een mail sturen naar info@zorgvandezaak.foundation.