Ondertekening samenwerkingsovereenkomst met Keniaanse onderwijsinstelling

Op 5 mei hebben de voorzitter van Eardrop dr. C.J. Brenkman en dr. B.D. Vasisht directeur van de Thika School for Medical and Health Sciences (TSMHS) een samenwerkingsovereenkomst getekend. Doel van de samenwerking is het opzetten van een opleiding voor Audiological Technician een vooral praktische functie binnen de audiologie. Op dit moment bestaat een dergelijke opleiding nog niet in Kenia.

Het TSMHS is een privaat opleidingsinstituut dat opleidingen voor het middenniveau op medisch en paramedisch gebied verzorgt. Zij leiden onder andere verpleegkundigen, laboratorium medewerkers, fysiotherapeuten en diëtisten op.

Opleiden door professionals van Eardrop
Al jaren worden mensen op het gebied van audiologie door professionals van Eardrop opgeleid. Dit opleiden gebeurde steeds via korte cursussen. Door samen te werken met het TSMHS hoopt Eardrop dat het opleiden van deze groep mensen structureler gaat gebeuren en wordt ingebed in de Keniaanse opleidingsstructuur met een door de overheid erkent diploma. Ook zullen op deze wijze meer mensen kunnen worden opgeleid dan via de huidige werkwijze.

Samenwerking met Thika School for Medical and Health Sciences
Er is afgesproken dat de samenwerking voor drie jaar geldt. Gedurende deze periode zullen regelmatig professionals van Eardrop studenten van het TSMHS opleiden. Er worden in deze drie jaar leerkrachten van het TSMHS opgeleid, zodat de opleiding na die drie jaar zonder Nederlandse inbreng kan worden voortgezet.